20 aprilie 2013

Mame pentru mame


Am bucuria de a cunoaşte personal două dintre femeile curajoase care au ales să născă acasă în România, chiar dacă nu e ceva obişnuit şi chiar dacă nici legea, nici doctorii  nu le încurajează, ba dimpotrivă. Amândouă mi-au povestit, strălucind de bucurie, despre cum e să aduci pe lume un nou suflet în căldura şi atmosfera iubitoare a propriului cămin, înconjuraţi de cei dragi.
Şi iată că de curând am aflat că există şi în România o asociaţie care promovează naşterea acasa: Asociaţia Mame pentru mame, şi oferă consiliere mămicilor care doresc să nască acasă. 

M-a impresionat mult povestea Andreei şi nu pot decât să admir curajul cu care vorbeşte atât despre naşterea în sine cât şi despre lupta pe care a fost nevoită să o ducă pentru a obţine certificatul de naştere al copilului.

Găsiţi întreaga poveste pe site-ul asociaţiei, aici.

O altă poveste, ce m-a emoţionat până la lacrimi este povestea Inei: naşterea mira-col de acasă



 
Le mulţumesc tuturor pentru că şi-au împărtăşit experienţa şi îmi doresc să fie o sursă de inspiraţie pentru toate mămicile care aleg să nască acasă.

Şi, pentru că sharing is caring - împărtăşind dovedim că ne pasă, iată un film pe care, alături de cartea Conceptul de continuum l-aş recomanda fiecărei viitoare mămici - The Business of Being Born:



Бизнесът да се родиш from xvisible on Vimeo.

Un comentariu:

Elefant.ro - Premium
Bio-Cosmetics.ro