31 mai 2013

Grădina din curtea şcolii


Cum ajunge permacultura în şcoli



Calul bătrân nu se mai învaţă în buiestru, spune o vorbă din bătrâni. Dacă un agricultor tipic, cu ani buni de ierbicidare şi eficientizare în spate, cel mai probabil nici nu va vrea să audă de permacultură, copiii sunt mult mai deschişi la nou şi mult mai capabili să se apropie cu curiozitate şi încântare de natură, nefiiind condiţionaţi nici de dorinţa de câştig, nici de teama de pierdere.

Grădina din curtea curtea şcolii este un proiect iniţiat de Transition Towns România. Proiectul se doreşte să fie interdisciplinar şi complementar şcolii, un program unde copiii să înveţe activ despre natură şi darurile ei.


Deja proiectul a fost pus în aplicare în colaborare cu şcoala bucureşteană Ferdinand I, care acum se poate mândri cu prima grădină din curtea şcolii.

25 mai 2013

Pentru libertatea semintelor


Ceea ce traim in prezent, cand ne putem pune in pamant semintele de la propriile plante, va putea fi privit ca un rai in viitor, daca nu luam pozitie fata de incercarea de patentare si interzicere a folosirii propriilor seminte. Haideti sa ne implicam si sa spunem ce ne dorim. Fiecare este mic, dar impreuna suntem forta de nestavilit a oceanului.
Aflati mai multe aici: New EU law that could ban all seeds http://www.permaculture.co.uk/news/0105133318/new-eu-law- could-ban-our-seeds ,

 Puteti semna petitia aici: We_dont_accept_this_Let_us_keep_our_seeds_EU/?pv=0


www.valeacurcubeului.org

16 mai 2013

Atingerea frumuseţii

La sfârşitul săptămânii trecute am participat la un seminar cu Richard Moss. Voi vorbi despre această experienţă pe blogul personal imediat ce mă voi simţi în stare. :)
Acum, îmi doresc doar să împărtăşesc o singură... idee. De fapt, e mai mult decât o idee, e o realitate de care am devenit conştientă în urma unuia din exerciţiile efectuate la seminar:

"Modul în care atingem viaţa este modul în care viaţa ne atinge pe noi".

Ceea ce dăm vieţii, viaţa ne dă înapoi. De ce ne înconjurăm, aceea atragem către noi.
Elefant.ro - Premium
Bio-Cosmetics.ro