12 septembrie 2012

Casuta rotunda





       Vara aproape a trecut, roadele s-au copt, iar visele au inceput sa prinda tot mai mult contur. 
       
 
      Primul si cel mai important este intalnirea cu aleasa inimii mele, Mihaela. Se vede ca aceasta vara tumultoasa si secetoasa a adus unele roade cu o neasteptata si nesperata savoare. Iar al doilea rod este casuta rotunda de pamant care acum incepe sa iasa din pamant. De cateva zile, eu si dulcea mea Iubita am inceput constructia casutei pe care fiecare am visat-o separat inainte sa ne cunoastem, iar de putina vreme ne-am unit visele si am pus mainile la treaba.
   Deja zidim fundatia casei din pietre, cu pamant. Mai avem si cate un prieten care ne mai ajuta sau altii care ne-au ajutat, si tuturor le multumim. Stim ca Universul este alaturi de noi, la fel si oamenii care ne sustin si ne iubesc.


   

Le multumim tuturor celor din trecutul si prezentul vietilor noastre care au contribuit ca noi sa fim ceea ce suntem astazi si sa putem sa ne zidim visele mult visate. Si totodata le cerem iertare tuturor celor care au avut de suferit datorita actiunilor sau vorbelor noastre, facute cu voie sau fara de voie.
 
Luminoasele ganduri si intentiile curate, noi va salutam,


Mircea si Mihaela

5 comentarii:

  1. ma bucur de fiecare rind si de fiecare poza postata. tineti va rog mai departe acesta detalii vii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua! Urmaresc cu mare interes acest bolg, pana acum nu ni-a scapat nici un articol :) nu ati mai spus nimic de recolte, cum au fost recoltele pe straturile inaltate? dar cultura de cartofi pusi direct pe iarba? mai am si eu o curiozitate: cum este treaba cu drenajul? am tut auzit de sistem de drenaj la casele din lut dar nu stiu cum se realizeaza mai exact?

    RăspundețiȘtergere
  3. Va urmaresc din cand in cand sa vad ce mai faceti si cu mare parere de rau trebuie sa spun ca sunteti foarte dezorganizati. Ati asimilat toate conceptele posibile de constructie si de cultivat eco, dar punerea in practica este destul de precara. Daca vreti sa va reuseasca proiectul ar trebui mai multa atentie. De exemplu casa pe care o construiti va avea o oarecare problema pentru ca in soclu de obicei se folosesc pietre mari pentru a impiedica infiltratiile prin capilaritate. In pamantul ala pe care il folositi ati putea sa mai adaugati si putin var hidraulic sa faceti un mortar mai de dai doamne, macar pentru fundatie(care va sta in umezeala si zapezi. Pe exteriorul fundatiei ar trebui facut un dren cu pietris, piatra de rau sau ce aveti la indemana in zona tot din aceleasi considerente.
    Nu am vazut rezultatul agriculturii, dar nu prea cred ca a fost imbucurator pentru ca solurile din regiune (o stiu foarte bine) sunt extrem de sarace, am facut niste teste de sol si pentru a putea cultiva cate ceva este nevoie de amendarea acelui sol (cum voi nu-l cunoasteti ar fi indicat sa va testati solurile si v-ar scuti de pierderea recoltelor si ati sti cu exaxctitate ce ingrasaminte eco sa adaugati, in ce cantitate si pentru ce tip de cultura.
    Pusul cartofilor in paie este foarte riscant pentru ca la Padureni poate sa fie foarte frig noaptea si sa inghete pana la sfarsitul lui mai, deci daca timmingul e prost ati pierdut toata cultura.
    Uitati-va si la oamenii care traiesc in zona si invatati de la ei, e mult mai simplu decat sa inventati constant roata, air aplicatul metodelor de pe net poate functiona in anumite regiuni cu o anumita clima, asta nu inseamna ca lucrurile vor fi la fel peste tot. Nu stiu daca voi aveti mistreti in zona, dar cred ca da, cartofiorii aia ii vor atrage de la mare departare ( sunt curios daca nu i-au halit dupa ce i-ati plantat).
    In concluzie succes in continuare. Si invatati de la batranii locului care au trait in mediul ala inospiatlier toata viata lor. Cunostintele lor combinate cu ale voastre va vor ajuta foarte mult.
    Si by the way daca tot sunteti impotriva tehnologiei, faceti si voi un drum pana la Llese si cumparati-va un cal doi ca sunt ieftini si v-ar ajuta mult prin gospodarie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate cele bune,sa se adune,cele rele...sa nu fie.Nu mai stiu nimic de Ana.Farmecul si lirismul postarilor ei,dadeau o nuanta de culoare vie si familiala vetrei voastre.Fiind si o femeie curajoasa ,fara sa se sperie de un inceput impovarator ,este printre putinele femei ce merita nu numai laude...ci si iubire.Sa-i transmite-ti gandul meu ce a insotit-o de la inceputul acestui drum.Sa speram drum de succes.

    RăspundețiȘtergere

Elefant.ro - Premium
Bio-Cosmetics.ro